Mecseknádasd kultúrájáért kitüntető címben részesült személyek

 

         
 
2003
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Donovald Józsefné
 
A képviselő-testület 132/2003. (X.16.) sz. határozatával az Önkormányzat a "Mecseknádasd kultúrájáért" címet adományozza Donovald Józsefné részére, a német zenei kultúra, népdalok terén végzett gyüjtőmunkáért, a mecseknádasdi zenei oktatás, ifjusági és felnőtt kórus szervezéséért, a zenei utánpotlás nevelése körében kifejtett 50 éves fáradhatatlan, eredményekben gazdag munkájáért. Mindazért a zeneoktatói és kultúrális szervező tevékenységért, melyet ma is végez. 
 
                                                              
         
2003
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gothár Józsefné
 
A képviselő-testület 132/2003. (X.16.) sz. határozatával az Önkormányzat a "Mecseknádasd kultúrájáért" címet adományozza Gothár Józsefné részére, a német zenei kultúra, népdalok terén végzett gyüjtőmunkáért, a mecseknádasdi zenei oktatás, ifjusági és felnőtt kórus szervezéséért, a zenei utánpotlás nevelése körében kifejtett 50 éves fáradhatatlan, eredményekben gazdag munkájáért. Mindazért a zeneoktatói és kultúrális szervező tevékenységért, melyet ma is végez. 
 
   
         
2004
 
 
 
 
 
Schraub István
 
A képviselő-testület 93/2004. (X.1.) sz. határozatával az Önkormányzat a "Mecseknádasd kultúrájáért" címet adományozza Schraub István részére, a település kultúrájával kapcsolatos, több éves munkájáért.
 
   
         
2005
 
 
 
 
 
 
 
Katz János 
 
A képviselő-testület 14/2005. (II.25.) sz. határozatával az Önkormányzat a "Mecseknádasd kultúrájáért" címet adományozza Katz János részére, a szőlő és bor kultúrának az elterjesztésében játszott kimagasló szerepéért.
 
   
         
2008
 
 
 
 
 
 
 
 
Czehmann István
 
A képviselő-testület 48/2008. (IV.10.) sz. határozatával az Önkormányzat a "Mecseknádasd kultúrájáért" címet adományozza Czehmann István részére, több évtizedes munkájáért, Mecseknádasd település kultúrális fejlődésének elősegítéséért, a német nemzetiségi népzenei hagyományok megőrzése és közvetítése érdekében kifejtett áldozatos munkájáért.
 
   
         
2009
 
 
 
 
 
 
 
Rauschenberger István
 
A képviselő-testület 98/2009.(IX. 24.) sz kt. határozatával a "Mecseknádasd Kultúrájáért díjat" Rauschenberger Istvánnak adományozza, a település gaztrónómiai kultúrális életében kifejtett több évtizedes munkájáért.
 
   
         
2023
 
 
 
 
 
 
 
Schram Antal
 
Mecseknádasd Önkormányzat Képviselő-testülete 95/2023. (VIII.31.) sz. határozatával  Mecseknádasd Kultúrájáért Díjat Schram Antalnak adományozza a község közéletében való aktív szerepe, a német nemzetiségi hagyományok ápolása terén végzett több évtizedes munka elismeréseként.
 
 
         
2023
 
 
 
 
 
 
 
Herneszné Hajdu Zsuzsanna
 
Mecseknádasd Önkormányzat Képviselő-testülete 96/2023. (VIII.31.) sz. határozatával Mecseknádasd Kultúrájáért Díjat Herneszné Hajdu Zsuzsannának adományozza a község közéletében való aktív szerepe, a német nemzetiségi hagyományok ápolása terén végzett több évtizedes munka elismeréseként. 
 
   
         
2024
 
 
 
 

 

 

 
 
Hetényi János
 
Mecseknádasd Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2024. (II.27.) sz. határozatával Mecseknádasd Kultúrájáért Díjat Hetényi Jánosnak adományozza a helyi borkultúra megismertetése, szélesítése, a szőlő és bortermesztés fejlesztése terén elért eredményei, valamint aktív közéleti szerepvállalása, kiemelten a Magyarországi Németek Országos Borversenyének 2008 óta történő előkészítésében és lebonyolításában, illetve a Borbarangoló rendezvény létrehozásában és megvalósításában elért eredményeinek elismeréseként.