„Alte Kameraden Blaskapelle” Fúvószenekari Egyesület

 

Az „Alte Kameraden Blaskapelle” Fúvószenekari Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi német nemzetiség fúvószenekari hagyományait felelevenítse, zenei anyanyelvét ápolja és élővé tegye. A zenekar zömmel olyan zenészekből verbuválódott, akik korábban sváb lakodalmakban és svábbálokon művelték ezt a zenét. Ők még részesei voltak a közvetlen hagyományátadás folyamatának, mely garanciát jelent e zene stílusos megszólaltatásához. Ezt a közvetlen, élő hagyományátadást igyekeznek fenn- tartani azzal, hogy fiatal zenészeket vonnak be a zenekar munkájába.
 
Nyilvános fellépéseik mellett rendszeresen készítenek hangfelvételeket, melyek CD kiadványok formájában érhetők el. Igyekeznek a fellelhető kéziratos kottaanyagot digitalizálni, és kottafüzetek formájában kiadni, hozzáférhetővé tenni az ifjabb generáció és az utókor számára.
 
Szívesen vállalnak térzenét, koncertet valamint sváb bálokat. Több órás repertoárjuk kizárólag hagyományos sváb fúvószenéből áll. A Magyarországi Német Ének - Zene - és Tánckarok Országos Tanácsának, országos minősítőjén a zenekar négy alkalommal is „Kiemelt arany” minősítést ért el.

 

Elérhetőség

Elnök: Schram Antal

Telefonszám: +36 30 969 8970

E-mail cím: schram.antal@gmail.com

Facebook oldal