Megújult a Bakancsos Ház felszerelése

Mecseknádasd Önkormányzata 2017. decemberében részesült a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumának 4.071.522 Ft összegű támogatásában a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül. A támogatáshoz Mecseknádasd Önkormányzata önerőt biztosított 431.478 Ft értékben, így a fejlesztés összköltsége 4.503.000 Ft.

A biztosított támogatásból a berendezési tárgyak szinte teljes köre megújulhat, ami komfortosabbá teszi a vendégfogadást. A konyhai eszközök között új kombinált hűtőszekrény, kávéfőző, teaforraló, mikrohullámú sütő, konyhai edényzet, tányérok, evőeszköz, vágódeszka, konyhai törölgető ruha, asztalterítő, egyéb kisebb értékű használati eszközök beszerzése történt meg.

A szobákban kicseréltük a matracokat, új ágyneműket és huzatokat vásároltunk. Sor kerülhetett a károsodott szekrényajtók és ajtók cseréjére, javítására, egy új emeletes ágy beszerzésére. A tanári vendégszobában 3 db új ágy beszerzésére.

A társalgóban rossz idő esetén eltöltendő időt mobil hifi eszköz, projektor, és vetítővászon segítségével tudjuk tartalmasabbá tenni.

A kültéri eszközök között – kapcsolódva a Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI korábbi kemenceépítési projektjéhez- tepsiket szereztünk be, valamint nyársakat és egy grillt. Nagy bográcsot üstházzal, és sörpad garnitúrákat asztallal. Labdákat a szabadidős tevekénységekhez.

A fürdőben a károsodott csaptelepek és zuhanyrózsák pótlása történt meg.

Takarítóeszközök pótlására is sor került: porszívó, és egyéb kézi eszközök biztosítják a rendeltetésszerű használatot.

A fejlesztés keretében az önkormányzat együttműködik a GJU-val, akik részére évente, szerződésben rögzítettek szerint, használati lehetőséget biztosít az ifjúsági szálláshelyen előzetes egyeztetés alapján.

A fejlesztés időszerű volt és indokolt, így már felkészülten várhatjuk a közeljövő nagyrendezvényeit.

Mecseknádasd 2018-ban ünnepli a német lakosság betelepítésének 300. évfordulóját. Több nagy résztvevői körrel zajló eseményünk (Német nemzetiségi tanösvény avató, Búcsú, Nádasd Települések találkozója) kapcsán -az egyébként is jellemző iskolai-ifjúsági igénybevétel mellett a- települési vendégek elszállásolásának szükségessége is felmerül.

Megújulva, megszépülve, jól felszerelt Bakancsos Házunkban várjuk vendégeinket a Kelet- Mecsek gyöngyszemén, Mecseknádasdon!!!